Antalya Alanya’da, 2B rayiç bedellerini protesto eden köylüler 5 Nisan’da bir kez daha yol kapatma eylemi yaptı
Antalya’nın Alanya ilçesinde D-500 Karayolu’nun Elikesik Kavşağı’nda daha önce de yol kapatma eylemi yapan köylüler, 5 Nisan’da yolu yine trafiğe kapattı. 2B rayiç bedellerini ödeyemeyeceklerini söyleyen köylülere jandarma saldırdı.
Yaklaşık 300 kişi adına basın açıklaması yapan Şevket Doğan, askerle karşı karşıya gelmek istemediklerini ancak seslerini duyurabilmek için yol kapatmaktan başka çareleri olmadığını söyledi.
Açıklamanın ardından ilçe merkezine yürümek isteyen köylüleri jandarma sert müdahale ederek engellemeye çalıştı. Çıkan arbedede köylülerden bir kişi rahatsızlandı ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Köylülerden bazıları karayolunda bekleyen otomobillerin önüne oturdu. Köylüler yolu yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. Arbedenin ardından köylüler, yol kenarında eylemlerine bir süre daha devam etti.