2022 yılının ilk beş ayında (151 günde) en az 646 işçi hayatını kaybetti

2022 yılının ilk beş ayında (151 günde) en az 646 işçi hayatını kaybetti


Raporumuzun girişinde EnerjiSA-Başkent Elektrik, İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi, Acarsoy Tekstil, Kadın Ustalar, Asen Metal, İBB Ağaç A.Ş., Lila Kağıt, Pressan, Sinbo, Amazon Depo, Çiftçiler Ayakkabı, Yemek Sepeti, Solufert, Neşe Plastik, Hakmar, Tüpraş, Alpin Çorap, Güven Boya, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Şantiyesi, Kayı İnşaat, Getir, Çakır İnşaat, Mersin Ev Taşımacılığı İşçileri, Tuzla Ada Tersanesi, Savcan Tekstil, Abalıoğlu Lezita, Arnavutköy PTT, Önlem OSGB, Maltepe Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Sağlık Emekçileri, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Şantiyesi, Sevcan Tekstil ve adını sayamadığımız işyerlerindeki mücadeleleri, direnişçi işçileri selamlıyoruz…

Açız, işsiziz, geçinemiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde “Şimdi birileri çıkıp, 'Aç kaldık' diyor. Vicdansızlık yapmayın. Ne aç kaldın? Aç kalan falan yok” ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin AKP’nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor”, ifadeleri; iktidarın sermayeyi büyüten politikalarını ve işçilere-halka bakışını özetliyor.

TÜİK’in açıklamasına göre yıllık enflasyon %73,5. Oysa gerçekler bambaşka. ENAG’ın açıklamasına göre enflasyon yüzde 160’ı geçti. Markete, pazara giden otobüse binen, herhangi bir alışveriş yapan herkes bu gerçeğin farkında. Diğer yandan ücretlerdeki artış (birkaç istisna TİS hariç), bırakın gerçekleri resmi açıklama olan TÜİK oranlarına yaklaşmıyor bile. (Tarihi zam diye övünülen asgari ücretteki artış yüzde 50’ydi.)

İşçiler hayat pahalılığı ve işten çıkarma tehdidi nedeniyle güvencesiz çalışma koşullarına mahkûm edildi. Asgari ücret düzeyinin tüm ücretliler içindeki oranı yüzde 70’e ulaşırken birçok işyerinde sigortalar asgari ücret üzerinden yatırılsa da belli miktarlar elden geri alındı. İşten atılma baskısıyla işçiler daha çok çalıştırıldı, üç işçinin yapacağı iş iki işçiye yaptırıldı. Başta temel gıda, kira, ısınma, ulaşım olmak üzere her şeye yapılan zam furyasında düşük ücret-işsizlik-güvencesiz çalışma cenderesindeki işçilerin fiziki ve ruhsal sağlığı çok etkilendi.

Ocak-Şubat aylarında yüzlerce işçi direnişi de gerçekleşmişti. Sonraki aylarda durağanlaşsa da yaz aylarında bir yandan ekonomik krizin (hayat pahalılığı, işten çıkarmalar) baskısı yoğunlaşırken diğer yandan Türkiye işçi sınıfının direnişleri yine yaygınlaşmaya başlayacak gibi gözüküyor.

Tarım ve inşaatta ölümler artıyor, sanayide güvencesizleştirme derinleşiyor
Mayıs ayı ile birlikte (havanın ısınması, sezonun başlaması) güvencesiz çalışmanın en yoğun olduğu inşaatlarda ve tarımdaki iş cinayetlerinde bir sıçrama meydana geldi. Bu ay 46 tarım emekçisi ve 35 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Diğer yandan geçtiğimiz yıllarda yaz süreciyle birlikte azalan sanayi işkollarındaki ölümler de sürüyor. Bu ay 56 sanayi işçisi (metalde 13, madenlerde 9...) hayatını kaybetti. Benzer bir gerçeklik OHAL sürecinde de (2016-2018) meydana gelmiş ve sanayi işçilerinin ölümünde oransal bir artış yaşanmıştı. Bu durum temel olarak geleneksel sendikal merkezlerin çekirdeğini oluşturan işkollarında da güvencesiz çalışma koşullarındaki derinleşmeye (üretim zorlaması, işsizlik baskısı) ve sendikal hareketin giderek etkisizleştiğine (işkolunda çekim merkezi olamaması, örgütlü olduğu işyerlerindeki hak kayıpları) işaret etmektedir.

Servis kazaları, patlamalar, kalp krizleri, intiharlar
Servis/trafik kazalarında tarım sektöründeki hareketlilik ve buna bağlı olarak özellikle traktör taşımacılığı dikkat çekiyor. Tarımda işçilerin kapalı kasa kamyonet, römork, eski araçlar vb. taşınması ile kapasite fazlası yolculuk ve çiftçilerin traktörlerindeki eksiklikler ölüm ve yaralanmalarda başlıca nedenler. Taşımacılık işkolunda ise şoförlerin uzun ve yorucu iş saatlerinde, yedek şoför olmadan, dinlenme-barınma-beslenme sorunları içinde çalışmaları ölüm ve yaralanmaları beraberinde getiriyor. Sanayi işkollarında meydana gelen işçi servisi sorunlarında uygun olmayan (eski, bakımsız vb.) minibüs ve otobüslerin kullanılması önemli bir sorun olarak öne çıkıyor.

Sanayi işkollarında iş cinayetlerinin oransal olarak artışı ile birlikte ezilme, patlama, yanma, elektrik çarpması, zehirlenme vb. ölüm nedenlerinde de gözle görülür bir yaygınlaşma mevcut. Bu noktada İstanbul, Kocaeli, İzmir, Manisa, Bursa, Ankara, Tekirdağ, Sakarya, Gaziantep, Samsun, Konya gibi şehirlerde endüstriyel kazalar olarak adlandırılan iş cinayetleri öne çıkıyor.

Ekonomik kriz, mobbing ve fazla çalışmaya bağlı işçi intiharları devam etmektedir. Özellikle geçinemeyen işçilerin banka ve tefecilerden aldıkları borçları geri ödeyememeleri sonucu yapılan baskılar bu intiharların önemli bir nedeni. Yine genç işçi/işsizlerin güvencesizleştirme kıskacında geleceksizleştirilmeleri intiharların diğer önemli nedeni.

Aşırı-yoğun-fazla-sağlıksız çalışmaya, beslenme-barınma-yaşam koşullarına bağlı kalp krizi ve beyin kanaması gibi ani işyeri ölümleri de artarak sürüyor. Bu ölümler taşımacılık, tarım, büro, eğitim, belediye gibi işkollarından tüm işkollarına yaygınlaşırken yaş ortalaması da giderek düşüyor.

Son olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi riskine dikkat çekelim. Mayıs ayından itibaren Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Batman, Gümüşhane gibi şehirlerden kene ısırması sonucu ölüm haberleri gelmeye başladı. Bu ölümlerden bir kısmında hastalığa yakalanma nedeni mesleki (çoban, besici). Yaz aylarında bu ölümlerin önüne geçebilmek için gerekli bilgilendirmelerin yaygınlaştırılması elzemdir.

Akkuyu Nükleer Santralindeki iş cinayetleri sürüyor
TİP milletvekili Erkan Baş’ın Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki işçi ölümlerine dair verdiği önergeye 19 Nisan tarihinde Enerji Bakanı Fatih Dönmez verdiği yanıtta “üçü kişisel sağlık problemleri sebebiyle olmak üzere toplamda sekiz ölümlü vaka yaşanmıştır.” diye cevap verdi. Bakanın “kişisel sağlık nedeni”nden kastı “işyerindeki kalp krizleri, beyin kanamaları” olsa gerek.

Yine bu tarihten sonra Akkuyu’da iki iş cinayeti daha oldu, ölüm sayısı ona yükseldi: 31 Mayıs’ta 22 yaşındaki işçi Mert Güleç’in üzerine kule vinçten komprasör makinası düştü. 29 Mayıs’ta adını öğrenemediğimiz Belaruslu işçi 20 metre yükseklikten düştü. Özellikle servis kazaları ile gündeme gelen şantiye diğer mega inşaatlar gibi bir işçi mezarlığı olmaya doğru gidiyor.

Yüzde 67’sini ulusal basından; yüzde 33’ünü ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiğimiz kadarıyla 2022 yılının ilk beş ayında (Ocak ayında 120, Şubat ayında 109, Mart ayında 121, Nisan ayında 129 ve Mayıs ayında 167 olmak üzere) en az 646 işçi hayatını kaybetti...

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinin istihdam biçimlerine göre dağılımına baktığımızda 563 ücretli (işçi ve memur) ve 83 kendi nam ve hesabına çalışan (çiftçi ve esnaf) hayatını kaybetti. Yani ölenlerin yüzde 87’sini ücretliler yüzde 13’ünü ise kendi nam ve hesabına çalışanlar oluşturuyor…

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı şöyle: İnşaat, Yol işkolunda 118 işçi; Tarım, Orman işkolunda 103 emekçi (49 işçi ve 54 çiftçi); Taşımacılık işkolunda 76 işçi; Metal işkolunda 48 işçi; Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 43 emekçi; Belediye, Genel İşler işkolunda 39 işçi; Sağlık, Sosyal Hizmetler işkolunda 34 işçi; Madencilik işkolunda 28 işçi; Konaklama, Eğlence işkolunda 27 işçi; Enerji işkolunda 21 işçi; Savunma, Güvenlik işkolunda 21 işçi; Petro-Kimya, Lastik işkolunda 18 işçi; Tekstil, Deri işkolunda 15 işçi; Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda 10 işçi; Ağaç, Kâğıt işkolunda 8 işçi; Çimento, Toprak, Cam işkolunda 5 işçi; Gıda, Şeker işkolunda 4 işçi; Basın, Gazetecilik işkolunda 4 işçi; Banka, Finans, Sigorta işkolunda 2 işçi; Elimizdeki veriler ışığında çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz 22 işçi hayatını kaybetti…

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı şöyle: Ezilme, Göçük nedeniyle 125 işçi; Trafik, Servis Kazası nedeniyle 124 işçi; Yüksekten Düşme nedeniyle 88 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 81 işçi; Covid-19 nedeniyle 41 işçi; İntihar nedeniyle 35 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 32 işçi; Şiddet nedeniyle 28 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 26 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 24 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 11 işçi; Kesilme, Kopma nedeniyle 4 işçi; Diğer nedenlerden dolayı 27 işçi hayatını kaybetti…

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinin cinsiyetlere göre dağılımı şöyle: 43 kadın işçi ve 603 erkek işçi hayatını kaybetti…

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle: 14 yaş ve altı 3 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 12 çocuk/genç işçi, 18-27 yaş arası 86 işçi, 28-50 yaş arası 322 işçi, 51-64 yaş arası 143 işçi, 65 yaş ve üstü 43 işçi, Yaşını bilmediğimiz 37 işçi hayatını kaybetti…

2022 yılının ilk beş ayında 38 mülteci/göçmen işçi hayatını kaybetti. Bu işçilerin geldikleri ülkelere bakarsak: 16 işçi Suriyeli; 8 işçi Afganistanlı; 4 işçi Özbekistanlı; 3 işçi İranlı; 1’er işçi Belaruslu, Endonezyalı, Rusyalı, Pakistanlı, Sırbistanlı, Türkmenistanlı ve Ukraynalı...

 

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 23’ü (yüzde 3,56) sendikalı işçi, 623’ü ise (yüzde 96,44) sendikasız. Sendikalı işçiler metal, kimya, sağlık, madencilik, taşımacılık, enerji, güvenlik ve belediye işkollarında çalışıyordu.

 

2022 yılının ilk beş ayında Türkiye’nin 73 şehrinde ve yurtdışında on bir ülkede iş cinayeti gerçekleştiğini tespit ettik: 96 ölüm İstanbul’da; 27 ölüm Kocaeli’nde; 24’er ölüm Antalya ve Muğla’da; 23 ölüm İzmir’de; 22 ölüm Mersin’de; 21’er ölüm Bursa ve Manisa’da; 19 ölüm Denizli’de; 18’er ölüm Aydın ve Kayseri’de; 17 ölüm Ankara’da; 16’şar ölüm Gaziantep ve Samsun’da; 15’şer ölüm Konya ve Şanlıurfa’da; 12 ölüm Adana’da; 10’ar ölüm Malatya ve Zonguldak’ta; 9’ar ölüm Balıkesir ve Sakarya’da; 8 ölüm Çanakkale’de; 7’şer ölüm Batman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta; 6’şar ölüm Bolu, Eskişehir, Mardin, Sivas ve Trabzon’da; 5’er ölüm Adıyaman, Ağrı, Bilecik, Çorum, Kütahya, Tekirdağ ve Uşak’ta; 4’er ölüm Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Ordu, Rize, Sinop ve Yalova’da; 3’er ölüm Artvin, Burdur, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Nevşehir, Niğde, Siirt ve Tokat’ta; 2’şer ölüm Afyon, Bartın, Edirne, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak ve Van’da; 1’er ölüm Aksaray, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Isparta, Karaman ve Kilis’te; 16 ölüm Yurdışında (3’er Irak ve Kuzey Kıbrıs; 2 Rusya; 1’er Azerbaycan, Çin, Dominik, İsrail, Libya, Makedonya, Malta, S.Arabistan) meydana geldi...

2022 yılının ilk beş ayında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden 646 işçiyi saygıyla anıyoruz…
İsmail Arat, Mustafa Ersal Eken, Uzay Ulvi, Hacı Merde, Selahattin Ayhan, Necati Kantık, Mehmet Dede, Türkan Demir, Bilal Ak, Kadir Nasiri, Kerametullah Muradi, Raziye Arslan, Şenay Çakıcı, Mohammad Akbar, Mehmet Bilgiç, Ceyhan Çetin, Arif Çağlar, Ahmet Özkırış, Ahmet Erdoğan, Eray Tatlı, Ekrem Uslu, Kaşif Tunç, Tahir Baykan, Fetin Çarpar, Şeyho K., Ramazan Süldür, Murat Koyuncu, Sinem Sökmen, N.M., Mehmet Kazak, Y.A., Ömer Saydan, Ferhat Batur, İbrahim Karaboğa, Osman Sak, Durmuş Bozdağ, Yalçın Akcan, Yusuf Narin, İsmail Akgedik, Oğuz Kağan Han Çobanoğlu, N.D., Mahmut Güntekin, Ramazan Oral, Fahri Demir, Bekir Kaya, Ömer Mumcu, Ziya Taşbaşaran, Kenan Can, İlkay Altındal, Tuncay Altındal, Taner Karaçin, Yunus Koral, M.D., Ercan Özege, Mustafa Akkoyun, Mehmet Ali Daşdemir, Adil Selçuk, Tahir Yılmaz, Buket Yılmaz, E.A., Halil Güngör, Selahaddin Köse, Abdulkadir Asvad, Vidad Muhaymid, Ali Şermet, Selahattin Ustaoğlu, Ertuğrul Yürek, R.T., İsmet Ertutan, Mustafa Dede, Ramazan Aslan, Hasan Damar, Iraz Muhammed Yoldash, O.Ç., Yusuf Deveci, Emir Esnek, Muharrem Aksem, Sebahattin Bıçakçı, Bekir Bilget, Nevzat Alışık, Beyhan Güven, Recep Şibil, Osman Güngör, Hayati Ömür Ercedoğan, Faruk Yetkin, Mümin Sakin, Eshabil Keçe, Mustafa Hızır, İsa Çetinçakmak, Ercan Kala, Ahmet Şaşoğlu, Abdulkadir Onurlu, Hayri Altun, Gökhan Öztürk, Mehmet Emir, Gökhan Yıldırım, Fuat Avşar, Hacı Recep Ekin, Osman Arı, Ahmet Kuyucu, Ömer Ö., Kubilay Özkök, Mustafa Özçep, Emin Karanfil, Cemil Varol, Sayar Ok, Ali Rıza Kut, Soner Erduran, Dursun Ali Yılmaz, Zafer Kocabaş, Enver Demirci, Adem Esen, Murat Can, Abdullah A., Nebi Cengiz, Ercan Kabuk, Halil Külter, Mustafa Bozkurt, Fevzi Yaman, Nihat Yılmaz, Mehmet Küçükbaş, Mustafa Kayadelen, İsa Erdem, Ümit Kurt, Kadir Ulama, Murat Bakan, Adil Dinler, Hanifi Öztürk, Mehmet Kızıltaş, Halim Kılınç, Yakup Yaşar, Ferdi Yılmaz, Abdullah Kiraz, Celal Gündüz, Emrah Yiğit, Ferhat Ertuğrul, Şehmuz Aydın, Recep Aras, Turgay Tüney, Mustafa Öztürk, Tayfun Aydın, Bayram Demir, Veysel Karadaş, Fatih Yaşar Kandemir, Gökmen Gel, Serdar Köse, Kenan Okurer, Emrah Akbaş, Mehmet Nezir Demir, Hasan Taplaktepe, İbrahim Halil Kay, Sinem Toruk, Şadi El Muhammed, Yakup Çelik, Ragıp Ertuğrul Kozaeker, Eyüp Ağdaş, Jasim Waka, Uday Vehid, Majid Elseydi, Ahmed ., Muhammet Sait Datlı, Abdurrahman Hamurlu, Süleyman Baş, Sabri Sarıboğa, Aydın Toprak, Ömer Coşgun, Ahmet Çelik, Alper Demirci, Suat Karslıoğlu, Ertan Erkan, Ahmet Çöl, Ali Osman Ata, Ferat Korkmaz, Ferit Kavas, Güngör Arslan, Bekir Özdemir, Ö.D., Ahmet Yağcı, Bülent Ateş, Fevzi Alpay, Murat Gök, Selim Bayrak, Tarık Amak, İbrahim Aktaş, Emine Demir, Fatma Büyükyorulmaz, Harun Titiz, Nurcan Seçer, Fatih Yiğit, Hasan Cemal Y., Murat Çibik, Metin Çavuş, Ersan Bocutoğlu, Sıraç Badur, Ersin Erdem, Uğur Aydın, Fatma Bıyık, Musa Öztürk, Şeyda Yazgan, Gülsüm Kuyar, Yılmaz Şahin, İsmail Karahan, Ahmet Yetiz, Neşe Gökdağ, Pınar Zeytin, Erhan Merzifon, Hasan Onur, Mevlüt Akbaba, Mustafa Kaya, Mehmet Kartal, Aydın İleri, Ertuğrul Yazıcı, Süleyman Ekici, Sinan Tutak, Özgür Pehlivan, Mesut Belhan, Göksenil Feyza Çanoğlu, Cem Dindar, Mustafa Pakmak, Engin Dağdelen, Tayfun Yorulmaz, Yasin Bıldırcın, Hüsamettin Susal, Durmuş Oruç, Alparslan Demiroğlu, Muhammet Şiveybe, Gamze Karabulut, Gencay Eren, Okan Günay, Murat Temel, Ali Gündoğar, Enver Güler, Hayri Bodur, Nuray Taş, Kamuran Alan, Musahan Torun, Basri Ceylan, Enes Temel, Yunus Bülbül, Burak Bağbudar, Can Ekmekçi, Fatih Rahmet, Mustafa Karagöz, İbrahim Bozkurt, Haydar Nacar, Namık Çöp, Halit İkiz, Yasin B., Mahmut Taşkın, Yıldıray Usta, Yasin Yeşilyurt, Sinan Karakoç, Ayhan Yar, Harun Alpözen, Doğukan Akyiğit, Emrullah Erol, Rüzgâr Necat Beyhan, Murat Selvi, Şadi Yıldız, Memet Bağlars, Mahmut Eser, Erol Korkmaz, Murat Ökegil, Hakan Çimen, Arif Akça, Mehmet Çelik, Hamdullah Taner Okumuş, Ramazan Öğütcü, Faruk ., İsmail Bilara, Bahtiyar Özkan, Dursun Ali Aksu, Adalet S., Mert Güleç, Mehmet Çelebi, Davut Kurhan, İsmail Karal, Hayrettin Kök, Adnan Kileci, Kadir Karaca, Ali Kemal Budak, Muhammet Gün, Ömer Durar, Arif Alkan, Ufuk Karagülle, Serdar Hayta, Emre D., Barış Seven, Zübeyir İlter, Sinan Okyay, Ender Kuyu, Recep Çelik, İbrahim Soydemir, İdris Say, Ahmet Dağdeviren, Kemal Çelebi, Zekeriya Derviş, Serdar Ekinci, Bozan Cengiz, Ömer Üçrak, Savaş Balcı, Soner Tünalp, Hafız Emin, Sebahattin Tan, Veysi Akyol, Nurettin Mert, Doston Dusmanov, Zabit Türk, Erhan Geçili, Necmettin Alpay, Mehmet Akay, Hasan Üstün, Tayfun Güntepe, Muhammed El Ahmet, Emre Dutumerin, Nahit Sargut, Mehmet Göven, Shatlyk Rozyyev, Umut Özdemir, Ekrem Ersoy, Emrah Koçak, Ziya Uysal, Hacı Mehmet Alataş, Bilal Ömer Farac, Hüseyin Konukçu, İsmail Aktan, Ömer Yıldız, İsmail Çoban, Murat Kırımlı, Fahri Çalparmak, Abdullah Çun, Düzgün Baki, Muhsin Ata, Hikmet Sungur, Mücahit Tuğ, Sedat Aslan, Nuri Üstünel, İsmail Bünül, Mustafa İvdil, Abdullah Koç, Necati Çelik, Hamit Bingöl, Yücel Dizman, İbrahim Öklük, Mesut Köroğlu, İkram Vural, Ahmet Hancar, İbrahim Önkal, İbrahim Aymutlu, Hasan Bulut, Yüksel Eroğlu, Maşallah Öksüz, Mehmet Yılmaz, Halil İbrahim Çolak, Mustafa Sarıçiçek, Zafer Milli, Abdullah Aslan, Muhammet Cabran, Ahmet Alış, Ahmet Kartal, Niyazi Çerkeşli, Çelebi Şaban, Hasan Ramadan, Nuh Turan, İsa Demir, Nizamettin Erdem, İhsan Dayar, Hekim Gülalan, Şaban Ali Köse, Duran Temur, Yusuf Çevik, Kadir Yaşar, Diyadin Oruk, Hüseyin Hamzaoğlu, Hüseyin Bıçkı, Ahmet Çolaker, Habib Sözen, Birol Doğan, Mehmet Karayiğit, Cemal Eker, Kayhan Kaplan, Feyyaz Çalış, K.K., Cengiz İnan, Semir Yasav, M.İ., Çetin Bilen, Mesut Öjbe, Serhat Altay, Tayfun Özcan, Hüseyin Kantaş, Mehmet Durmuş, Coşkun Adik, Emin Erşan, Fırat Alan, Mustafa Yiğit Sözüer, İsmail Karaca, Eyüp Halil Demirci, Muhammet Yeşil, Hamza Gönüllü, Özkan Tüzün, Erol Demir, Engin Akyol, Şükrücan Bayraktaroğlu, Hacı Mehmet Şenlenmiş, İhsan Ön, Necmi Yıldız, Yusuf Duran, Kemal Duran, Yunus Karakaya, Veysi Çeçen, Özcan Şiranlı, A.K., Musa Korkut, İbrahim Akgün, Ahmet Başar, Ali Türkmen, Arif Canbulut, Erdinç Kekin, N.Ç., Mehmet Ali Pişkin, Ercan Tezcan, Ali Hossein Ebrahim, Ethem Istıl, Erkın Khusenov, Bekir Şahin, Aleksandır Kuvik, Tuncay Koca, M.U., Şenol Dilbaz, Sedat Coşkun, Veli Erzen, Kadir Çağlayan, Yaşar Üstündağ, Sebayittin Topçu, Mustafa Boz, Niyazi Erdoğan, Bekir Togaç, Emir Peygami, İbrahim Akalın, Kubilay Tatlican, Emrah Elmas, Metin Tek, Abdulcebbar Doru, İsmail Yayla, Muharrem Durhan, Ahmet Eröz, Mehmet Acar, Hüseyin Baş, Orhan Demiraslan, Ersoy Hakyemez, Ali Osman Demirkan, Mustafa Özardıç, İsmail Acar, Ali Seydi Dinç, Adem Arslan, Mustafa Elbaş, Cengiz Söylen, İbrahim Ş., Asım Akyel, Atilla Bagceci, Memduh Çakmak, Ziya Ada, Recep Yağmur, Necati İpekçi, Stevan Kokaji, Erkin Şeydanur, Selahattin Kanay, Hüseyin Hellaç, Kader Küçükkol, Neslihan Kesim Lermi, Vedat Doğan, Namık Batay, Erol Çevik, Mehmet Algül, Fethi Ahmet Balkaya, Mukadder Balkın, Hüseyin Akar, Nizamettin Kaplan, Sakıp Kılınç, Erkan Öntürk, Ulaş Yürük, Arif Can, Rahmi Aydın, Soner Şimşek, Şadan Kara, Wendri ., Yücel Ulaşkın, Selçuk Elibol, Recep Kaya, Ahmet Güçlü, Şeyma Biran, Mehmet Ak, Nergizhan Bozkurt, Suat Şen, Z.K., Şiyar Özgür Temli, Yılmaz Kaplan, Onur Bozlak, Murat Unay, Yasemin Gül Gelgeç, İsmail Birincioğlu, Fatma Kurt, Ahmet Rüştü Uluer, Bektaş Uçaravcı, Şaban Demirtaş, Nurcan Kahraman, Büşra Hamamcı, Yücel Karadeniz, Sami Oflaz, Vahdettin Boğadur, Murat Özcan, Ceylan Öner, Saadet Aksoy, Rahmi Köksal, Ali Kurt, Zehra Öztürk, Şahin Salman, Beyza Nur Babacan, Sezai Kılkıl, Ömür Erez, Nuray Sevim, Yeliz Günay, Abdullah Ceylan, İsmail Balcı, Ömer Pural, Mehmet Gülmez, Kubilay Aydın, Emre Tıptaş, Tayfur Ergün, Furkan Otkum, Şerafettin Kanmaz, Büşra Koçak, Metin Adanur, Zafer Umut Bayram, Hasan Sarol, Ahmet Karasu, Okan Öztürk, Ergün Kalka, Ahmet Şahin, Güney Sarıkaya, Ali Diyapoğlu, Ahmet Rüştü Bayar, Bahadırhan Bıyıklı, Umair Ahmad, Necati Yasin Batır, Edanur Demir, Fırat Diri, Zafer Maral, Ünsal İ., Velit Barman, İbrahim Ayar, Ünlü Çığır, Hüseyin Duman, Mehmet Emin Altunç, S.B., Zafer Mat, Zafer Altun, Aytaç Babayiğit, Şükrü Yiğit, Erdal Yetiş, Mehmet Ali Kurtoğlu, Mehmet Keskin, Nuri Emiroğlu, Eyüp Saz, Ahmet Balıkçı, Bayram Kaymaz, Seyit Ahmet Aksu, Cihat Özoğul, Ahmet Yaşar Demirağ, Kerim Karbeyaz, Aydın Çakar, İlknur Demirrenk, Şeyhmus Hatay, Sedat Kahraman, Mehmet Köse, Muhammed Dağır, Zeynep Kırlı, Hüseyin Torun, Ümit Özdemir, Taner Polat, Metin Ablak, Bereket Yeşilgün, Solmaz Candemir, Şerife Altun, Aysen Negüzel, Recep Özel, Recep Dağlı, Hasan Eltürk, Hakan Harmanda, Sedat Deveci, Rozay Babakulyyeva, Fırat Köksal, Halil Kapan, Nurseven Baştürk, Mehmet Gül, Cengizhan Tetikişçi, Salih Demirkaya, Hıdır Avyüzen, Ali Şahin, Salih Şentürk, Ari Şen, Sinan Üçek, İsmail Kaya, Sinan Amil, Aydın Doğru, Yunus Akşit, Bülent Yenimol, Necip Uçar, İlker Asru, Muhammet Varlı, Cemal Aksoy, Muhammed Demir, Ahmet Yanar, Yusuf Karataş, Köksal Özdemir, Tolga Çıkrıkçıoğlu, Yasin Sezgin, Şahin Sesli, Ramazan Çalışkan, Şaban İmanlı, Harun Yılmaz, Gürbüz Bozkurt, Ahmet Çetin Genç, Murat Özcan, Yalçın Çakar, Yusuf Kırtay, Murat Güçlü, Abdulgani Aykut, Halil Korkmaz, İbrahim Kaynar ve ismini öğrenemediğimiz 14 işçi...

İlgili Haberler

https://www.7x24kocaeli.com/kocaelide-5-ayda-27-isci-canindan-oldu

https://www.15haber.com/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/49304/

https://46medya.com/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti/

https://www.61medya.com/trabzon-isci-olumunde-zirvede-yer-aldi

https://www.a3haber.com/2022/06/09/is-cinayetleri-raporu-2022nin-ilk-bes-ayinda-15i-cocuk-en-az-646-isci-calisirken-yasamini-yitirdi/

https://abcgazetesi.com/5-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti-433570

https://www.akilligundem.com/isig-raporu-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

http://alinteri6.org/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://www.arpakmedya.com/isig-5-ayda-646-isci-oldu/13009/

https://artigercek.com/haberler/isig-5-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti

https://www.aydinlik.com.tr/haber/insaat-ve-tarimda-olumlu-is-kazalari-artti-320306

https://www.baskentgazete.com.tr/genel/ilk-bes-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/haber-48505

https://www.batmanburada.com.tr/blog/isig-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi/

https://bianet.org/bianet/toplum/263075-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://www.birgun.net/haber/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-is-cinayetlerinde-yasamini-yitirdi-391112

https://www.bursamuhalif.com/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti/

https://www.demokrathaber.org/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://demokratkocaeli.com/haber/11079509/5-ayda-27-isci-can-verdi

http://devrimcidemokrasi.info/isig-2022nin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti

https://devrimcidusun.org/5-ayda-646-isci-is-cinayetlerinde-yasamini-yitirdi/

https://diyarbakiryenigun.com/isig-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi/

https://www.dokuz8haber.net/isig-raporuna-gore-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi

https://www.edehaber.com.tr/kahramanmarasta-5-ayda-6-isci-oldu

https://www.egedesonsoz.com/haber/Izmir-in-kara-raporu-Mayis-ayinda-kac-isci-oldu/1105755

https://emek.org.tr/is-cinayetleri-devam-ediyor-2.html

https://etelgraf.com/2022nin-ilk-5-ayinda-646-isci-is-cinayeti-sonucu-yasamini-yitirdi/

http://etha41.com/haberdetay/2022nin-ilk-5-ayinda-646-isci-katledildi-161290

https://www.evrensel.net/haber/463364/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti

https://gazetedavul.com/gundem/isig-5-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti-40520.html

https://www.gazetedurum.com.tr/calisma-hayati/151-gunde-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-4122

https://www.gazeteduvar.com.tr/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-oldu-haber-1568509

http://www.gazetefersude.net/haber-isig-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi-48691.html

https://gazetekarinca.com/isig-yilin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-yasamini-yitirdi/

https://gazetepatika19.com/2022-yilinin-ilk-5-ayinda-43u-kadin-646-isci-is-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti-115322.html

https://www.gazeteyenigun.com.tr/isig-meclisi-isci-olumlerinde-artis-var

https://www.gebzehaber.net/kocaelide-5-ayda-27-isci-yasamini-yitirdi-87891h.htm

https://www.gebzehurses.com/kocaelide-5-ayda-27-isci-yasamini-yitirdi-39522-haberi

https://www.gercekhaberci.com/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-oldu/164608/

http://www.gercekizmir.com/haber/Izmir-in-kara-raporu-5-ayda-en-az-23-olum/115868

https://www.haber2021.com/isig-ilk-bes-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://haberbuketi.net/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

https://www.hakkariobjektifhaber.com/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-oldu-41414h.htm

https://hbrcaldiran.com/haber/11079915/5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi

https://www.hedefhalk.com/samsun-da-ilk-5-ayda-16-isci-oldu/1679840/

https://www.hepsihaber.com/isig-raporuna-gore-5-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

https://www.isghaber.com.tr/haber/11080038/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://www.izgazete.net/politika/sadece-2022-yili-icinde-646-emekci-is-cinayetlerinde-yasamini-h83730.html

https://jinhaagency.com/tr/emek-ekonomi/turkiye-de-is-cinayetleri-5-ayda-43-kadin-isci-oldu-32966

http://jinpanel.com/EMEKEKONOMI/content/view/189903

https://jurnaltr.com/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti%ef%bf%bc/

https://kizilbayrak70.net/ana-sayfa/haber/sinif/151-gunde-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti

https://www.kocaelicinar.com/haber/guncel/kocaeli-is-cinayetlerinde-yine-ikinci-sirada/58508.html

https://www.kocaelikoz.com/haber/11079267/ekmek-parasi-can-pazarinda-kocaelide-5-ayda-27-isci-yasamini-yitirdi

https://marasekonomi.com/kahramanmarasta-5-ayda-6-isci-oldu/

http://marksist.org/icerik/Isci/17935/5-ayda-en-az-646-kisi-is-cinayetlerinde-hayatini-kaybetti

https://www.mavikocaeli.com.tr/kocaeli-de-27-isci-hayatini-kaybetti/71194/

https://medyabar.com/haber/11079279/sakaryada-5-ayda-9-kisi-is-kazasindan-hayatini-kaybetti

https://www.medyaport.net/isci-sendika/isci-cinayetleri-durmuyor-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-h39536.html

https://www.medyayazar.com/emek/mayis-ta-167-isci-calisirken-oldu-h11294.html

https://www.meslekhastaligi.net/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

http://mezopotamyaajansi35.com/tum-haberler/content/view/173727

https://mucadelebirligi16.net/index.php/haber/8805-yilin-i-lk-bes-ayinda-646-i-sci-i-s-cinayetinde-hayatini-kaybetti

https://www.mucadelegazetesi.com.tr/haber-5-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti-110488.html

https://nehabers.com/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti/

https://www.nethaberajansi.com/2022nin-ilk-5-ayinda-646-isci-katledildi-h13106.html

https://noktahaberyorum.com/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-151-gunde-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti.html

https://www.otekileringundemi.com/yasam/yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetlerinde-hayatini-h70608.html

https://ozgurgelecek38.net/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-5-ayda-646isci-katledildi-163917

https://penceretv.com/guncel/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti-201693h

https://www.pratikhaber.com/ozel-haber/mersinde-22-isci-is-cinayetini-kurban-gitti-h1378.html

https://rojnameyanewroz3.com/ilk-bes-ayda-646-isci/

https://ruhanews.com/haber/68820/isig-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi.html

https://rujmuj.com/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti/

https://www.samsungazetesi.com/samsun-isci-olumlerinde-10-sirada

https://segirt.com/news/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti.html

https://sendika.org/2022/06/isig-meclisi-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-658488/

https://haber.sol.org.tr/haber/2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-338048

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/yilin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-is-cinayetinde-hayatini-kaybetti-7183633/

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/isig-raporu-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-7184569/

https://surajans.com/isig-5-ayda-646-is-cinayeti/

https://t24.com.tr/haber/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti,1039509

https://www.tekgida.org.tr/bes-ayda-en-az-646-is-cinayeti-yasandi-60264/

https://tele1.com.tr/5-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti-638743/

https://www.toplumsal.com.tr/emek-ve-ekonomi/2022-nin-ilk-bes-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-h88686.html

https://www.tukenmezhaber.com/article/57456/isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isci-oldu

https://ulak.news/haber_isig-raporu-5-ayda-en-az-646-isc_gazeteduvar_1568509.html

https://umutgazetesi42.org/arsivler/78605

http://www.urfagaphaber.com/binzet-guvencesiz-isci-calistirilmasinin-onune-gecilmeli/53292/

https://www.utopyahaber.com/haber-2022-yilinin-ilk-bes-ayinda-151-gunde-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti-4578.html

https://www.wanhaber.com/asayis/isigin-raporuna-gore-5-ayda-646-isci-yasamini-yitirdi-h285697.html

https://www.yenidemokrasi26.net/isig-2022nin-ilk-5-ayinda-en-az-646-isci-hayatini-kaybetti/

https://yenidunya.org/haber/19649/bes-ayda-646-isci-hayatini-kaybetti

https://yeniyasamgazetesi3.com/isig-yilin-ilk-5-ayinda-646-isci-hayatini-kaybetti/