Filipinler'in Cavite serbest bölgesindeki en büyük konfeksiyon fabrikasının kapanmasının ardından üç aydan uzun bir zamandır devam eden mücadele sona erdi. İmzalanan anlaşma uyarınca kıdem tazminatının yanı sıra fabrika yeniden açıldığı takdirde işçiler yeniden işe alınacak: işçilere geçimlerini sağlamaları için dikiş makineleri verilecek. Çoğu kadın olan 1000 kadar Faremo işçisi 26 Ekim'den bu yana işten çıkarılmıştı. Şirket yönetiminin sipariş yokluğu gerekçesine rağmen siparişlerin aksine arttığı öğrenilmişti. Fabrikanın sendikadan kurtulmak için kapatıldığını gösteren bu bilgi işçilerin direnişinin meşruiyetini güçlendirmişti. İşyerlerinin yasadışı biçimde kapatılması patronlar tarafından yaygın olarak kulanılan bir silah. İmzalanan anlaşma işçilerin kazanımı olarak kabul ediliyor.
Dünyanın en büyük teknoloji firması Samsung başkan yardımcısı Lee Jae-yong rüşvet ve görevini kötüye kullanmak gibi suçlardan dolayı tutuklu bulunuyor. Lee'ye ilişkin suçlamalar devlet başkanı Park'ın sırdaşı Choi Soon-sil'e verdiği 37 milyon dolarlık rüşvet ve hediyelerden başlıyor. Samsung'a bağlı iki şirketin birleşmesinin emekli fonuna maliyeti de 302 milyon dolar tutarında. Lee, beş yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Lee'nin tutuklanması Samsung ve SHARPS işçileri arasında öfkeyle karışık bir neşeyle karşılandı. İşçiler Samsung'un 79 yıllık tarihindeki iş cinayetlerini düşünerek biraz olsun memnun. Çünkü Samsung her zaman yasaların üzerindeydi. Aynı zamada ise öfkeliler çünkü Lee işçilerle de avukatlarıyla da hiçbir zaman yüzyüze gelmedi. İşçiler 18 Şubat günü devlet başkanının istifası ve yolsuzluğa bulaşan diğer patronların tutuklanması talebiyle yapılan ve 800.000 kişinin katıldığı gösterilerde pirinçli kekler dağıttılar.
7 Ekim 2015'ten bu yana oturma eylemi yapan SHARPS işçileri ve destekçilerinin talebi bütün meslek hastalıkları kurbanlarına tazminat ödenmesi ve tam ve içten bir özür.
Hindistan'da 2014 yılında dört Renault Nissan işçisi hiçbir gerekçe ya da uyarı olmaksızın işten çıkarıldı. İşçiler fabrika yakınındaki bir otobüs durağında yaşanan bir tartışmanın ardından gözaltına alınmışlardı. Polis soruşturmayı sürdürmemesine rağmen fabrikanın İnsan Kaynakları hızla harekete geçip işçilerin işten çıkarılmasını sağladı.
Olayla ilgili 3 yıldır süren davanın ardından mahkeme işçilerin işe iadesine ve ücret ve haklarının ödenmesine karar verdi. Ancak Renault Nissan mahkeme kararına uymadı. İşçiler Renault Nissan'ın karara itiraz edeceğini düşünüyor. Mahkeme sürecinin masrafları şirket için önem taşımıyor ama işçiler için yıkım demek. İşçiler başka şirketlerde de iş bulamıyorlar. Geçici iş bulmanın bile güç olmasıyla birlikte, günlük işler aramak zorunda kalıyorlar. Arkadaşlarının evlerinde kalıyor ve harçlıklarını günlük işlerle çıkarmaya çalışıyorlar.